- Támogatók - Galéria - Plakát -
Pár nap, és feltöltjük Képgalériánkat, ahol megnézhetitek az
Egyszervolt December-programon készült fotókat!
 
 
Mikulásutó

Volt egyszer, hol nem volt, tán még az Óperenciás tengeren is túl, sôt egészen biztosan túl, hiszen Lappföld közismert Korvatunturi települése nyilvánvaló módon az Óperenciás tenger átevezésével közelíthetô meg, szóval ott lakott a Mikulás. Ezt még a legkisebb gyerek is tudja! És azt is, hogy ott található a Fül-hegy, amelynek gyomrában van a szupertitkos játékkészítô manufaktúra. Maga a hegyoldal nyuszifülre hasonlít, és ennek kimenetén keresztül hallgatja a Mikulás egész éven át, hogy az egyes gyerekek jók voltak-e avagy rosszak? Úgyhogy szórakoztató, bár kissé hosszadalmas ülômunkát végez, amin drága feleségével és a szorgos manókkal osztozik évszázadok óta. De vajon miért is mondjuk ezt el nektek, kedves gyerekek?

Nos azért, mert idén a Mikulás szörnyû hibát követett el. Rakta csak rakta be a zsákjába a jól megérdemelt ajándékokat – közben biztató szavakkal trenírozta a rozsdás izmú rénszarvasokat –, és véletlenül a saját ébresztôóráját is elajándékozta egy kissé nagyravágyó gyereknek. Azóta mindenhonnan elkésik. Annak ellenére elkésik, hogy tudja, a késés csúnya emberi hibának tekinthetô!
Az egyszervolt.hu stábját azonban már elôre felhívta, hogy tudomásunkra hozza az esetlegesen bekövetkezô szomorú késést, így mi ezt, és a Mikulás korát figyelembe véve, késôbbre tettük a Mikulás-napi ünnepünket, hogy ti is és a télapó is idôben megérkezhessen.

A rendezvény idôpontja: 2006. december 10. 10.00-17.00 óra

A rendezvény helyszíne: Jövô Háza – Fogadó épülete (volt Millenáris Park)

Résztvevôk: a Bábakalács Társulat, akik Betlehemeznek, a Csiga-Biga Palota karácsonyi baba-házával, és a Kenderkóc Kézmûvesmûhely sok-sok kenderkóccal.

Az egyszervolt.hu csapata
 
A 2004, 2005 és 2006 tavaszán különbözô helyszíneken tartott nagysikerû Gyermekfesztivál weboldalán képeket láthattok arról, hogyan is zajlik egy igazi egyszervolt összejövetel.