- Nyitóoldal - Támogatók - Galéria - Plakát -
Mûsor
2006. december 10. vasárnap, 10.00-17.00 óra
10.00 - 17.00 óra
Évkerék legendárium – „Egyszervolt” Adventi kalendárium


Mûvészeti alkotóház: Karácsonyi kincsek, titkok, ajándékok
- Karácsonyi üdvözlô kártyák, képek linómetszéssel, papírmerítéssel és domborítással, szalvéta technikával, selyemfestés, gyertyamártás és öntés, méhviasz gyertyacsavarintás, díszítés, különbözô technikákkal
- Betlehem készítése természetes anyagokból (gyékény, csuhé, kukoricaszár…)
- adventi koszorúkötés, asztali díszek, kopogtatók készítése
Csiga-Biga Palota: Karácsonyi Baba-Ház
- karácsonyi mesetészta gyúrás, álomfogó angyalfüggô készítés.
11.00 óra
BÁB(a)KALÁCS Társulat
Nyiss kaput angyal


„Nyújts kezet Mária, nyiss kaput Angyal, hogy mehessünk a kerek ég alatt, a lobogó csillag felett...” archaikus népi imádság
Bábokkal való Karácsony éjjeli mulatság, melyben foglaltatik a mágusoknak csillag vezérelte útja, a pásztoroknak angyaljelenése, nem különben a Szûz Máriának hozzájok tett beszédje.
A Betlehemi történetet egy különleges, háromszintes betlehemben bábokkal jelenítjük meg. Az elôadást, a hagyományos bábtáncoltató betlehemes játékok ihlették, szövegeit és dalait archaikus népi szövegelemekbôl állítottuk össze. A bábokat és az események folyását három angyal tartja kézben. A gyönyörû, meghitt gyertyafényes játékkal igazi karácsonyi hangulatot teremtünk, elôsegítve a várakozás idôszakának ünnepélyessé tételét.
A Betlehem készítôje: Grosschmid Erik
Játsszák: Tóth Anita, Szluka Judit, Izsák Katalin (Vándor Vokál)
16.00 óra
Kaláka együttes lemezbemutató koncertje


A Kaláka együttesnek 10 év után új gyereklemeze jelenik meg. Dalok, mai magyar költôk gyerekverseire. A címadó dal Kányádi Sándor: Madáretetô c. verse. Emellett elhangzanak Kaláka dalokban Domonkos István, Eörsi István, Kántor Péter, Kovács András Ferenc, Kukorelly Endre, Lackfi János, László Noémi, Nagy Gáspár, Szûcs Imre, Tóth Kriszta, Túri Gábor és mások költeményei.
17.00 óra
Érkezik a Mikulás


A helyszínen jelenlévô gyerekeket a Mikulás megajándékozza.