egyszervolt klub
játékok
mesék
animációk
versek
dalok
műhely

Zsályás töltött gomba

örökbefogadta:
egyszervolt klub
Zsályás töltött gomba - műhely
teljes képernyő
teljes képernyő
RÉSZLETEK
Leírás

Zsályás töltött gomba

műhely

  • szerző
  • előadó
  • rajzoló
  • készítő
  • zene- szerző
cimkék
Szavazás
a Te szavazatod:
Örökbefogadók
Ajánlott további műhely
Szöveg

Zsályás töltött gomba   —   műhely

Hozzávalók:
- 20 fej gomba (kb. 5 cm átmérőjű), kalapjuk külön téve, törzsük apróra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- ½ dl olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
- 10 dkg füstölt, főtt sonka, megdarálva
- 1-2 szikkadt kifli bele morzsásra darálva
- 10+5 dkg friss parmezán, lereszelve
- 2 evőkanál friss zsálya, apróra vágva
- 1 tojás
- a tepsi kikenéséhez egy kevés vaj

1.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kivajazunk egy akkora tepsit, amelyben kényelmesen elférnek majd egymás mellett a gombafejek.
Az olaj felén kevergetve megfonnyasztjuk a vöröshagymát egy kb. 26 cm átmérőjű teflonserpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott gombát, és sózás-borsozás után pár perc alatt kevergetve puhára pároljuk a gombát.

2.
Első lépésként egy nagy tálba szórjuk a kiflimorzsát. Hozzáadjuk a hagymás-fokhagymás párolt gombatörzset, az apróra vágott zsályát, a nagyobbik rész reszelt parmezánt, a darált sonkát, végül az egész tojást.
Az egészet fakanállal alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3.
A gombakalapokat sorba megtöltjük, és egymás mellé tesszük a tepsibe. A tetejükre rálocsoljuk a maradék olívaolajat, majd rászórjuk a megmaradt parmezánt, és 20 perc alatt megsütjük őket.

Hozzászólások
Név:
E-mail:
Hozzászólás:
  • még nem érkezett hozzászólás